top of page

Ontdekkingstocht in Burgos: Een Dag vol Avonturen en Genot voor Ann en ElsGisteren hebben Ann en Els een betoverende dag doorgebracht in het prachtige Burgos, Spanje. De ochtend begon perfect voor het duo: ze genoten van een heerlijk ontbijt met een adembenemend uitzicht op de majestueuze kathedraal. Hun benen, moe van eerdere wandelingen, waren dankbaar voor de rust. Na een stevig ontbijt besloten Ann en Els de stad verder te verkennen, op zoek naar de verborgen schatten van Burgos.


Een Stad vol Smaak en Sfeer


Burgos bleek een waar paradijs voor liefhebbers van eten en drinken. De stad barst van de restaurants en tapasbars, elk met hun eigen unieke sfeer en aanbod. Gisteren verloren Ann en Els zichzelf in de smalle straatjes en gezellige pleintjes op zoek naar een specifiek barretje waar Els haar sweater had laten liggen. Het was een uitdaging, maar na anderhalf uur zoeken vonden ze zowel het barretje als de sweater terug. Het voelde als een kleine overwinning, en ze genoten van het moment met een welverdiend drankje in de zon. Hoewel het zoeken naar een zonnig tafeltje een klus was, bleek het uiteindelijk bijna te warm toen ze er eindelijk een vonden – een typisch voorbeeld van 'wees voorzichtig met wat je wenst'.


Verleiding in de Winkelstraten


De winkelstraten van Burgos waren een lust voor het oog en een verleiding voor de portemonnee. Ann en Els besloten zich wat te verwijderen van deze straten om de verleiding te weerstaan, hoewel het moeilijk was te kiezen tussen winkelen en genieten van al het lekkers dat de stad te bieden heeft. Ondertussen bewonderden ze de ene na de andere bezienswaardigheid: prachtige gebouwen, groene parken en indrukwekkende standbeelden.


Praktische Tips voor Spanje


Tijdens hun verblijf verzamelden Ann en Els enkele nuttige tips voor toekomstige reizigers. Allereerst is er een ware babyboom op komst, gezien de vele ooievaarsnesten die ze op hoge monumenten hebben gezien. Ten tweede is het handig om bij het binnenkomen van een toilet te letten op de locatie van het lichtknopje. Het licht is vaak getimed, en als je niet snel genoeg bent, zit je al gauw in het donker – iets wat ze nu uit ervaring kunnen zeggen, is niet ideaal.


De Andere Kant van Spanje


Spanje heeft, net als veel andere landen, zijn sociale uitdagingen. Dit werd duidelijk toen Ann en Els een oudere man ontmoetten die om een centje vroeg om te kunnen eten en slapen. Zijn verhaal raakte hen, en na het geven van een kleine bijdrage, werden ze beloond met een dikke kus. Het was een hartverwarmende ervaring die hen eraan herinnerde hoe belangrijk het is om medeleven te tonen.

Voorbereiding voor de Camino


Vandaag genieten Ann en Els van de rust en het verkennen van hun omgeving. Ze hebben de route van hun Camino voor morgen verkend, want ze willen vroeg vertrekken om de hitte te vermijden. De wandeling belooft pittig te worden, maar ze zijn klaar voor de uitdaging.


Tot slot, hebben Ann en Els vandaag alweer 14 kilometer gewandeld en voelen ze zich meer dan voldaan. Burgos heeft hun harten gestolen met zijn charme, geschiedenis en gastvrijheid. Morgen begint een nieuwe dag vol avonturen en ze kunnen niet wachten om meer van deze prachtige stad en haar omgeving te ontdekken. Tot morgen!

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page