top of page

The Circle of Security

De cirkel van veiligheid en vertrouwen

Getuigenissen

Sophie, moeder van drie
(20, 18 en 15 jaar)

De CVV gaf me waardevolle inzichten. Het was geruststellend om te horen dat het nooit te laat is om dingen anders aan te pakken. We waren een diverse groep ouders met kinderen van verschillende karakters en leeftijden, wat de ervaring verrijkte. De inzichten en oefeningen die we kregen, waren een ware verademing. Wekelijks paste ik toe wat ik had geleerd en ik kan duidelijk stellen dat zelfs mijn kinderen merken dat er nu veel meer harmonie en rust is in onze communicatie. Dankzij CVV heb ik geleerd op een manier met mijn kinderen te communiceren waardoor ze zich meer verbonden en vertrouwd voelen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ze makkelijker delen wat ze nodig hebben. Ik beschouw deze cursus als een echte eyeopener en een absolute aanrader voor elke ouder. Het zal je niet alleen helpen in de communicatie met je kinderen, maar ook in andere dagelijkse contacten veel inzichten geven.

It's never too late! Dankjewel Anouk!

Eva, mama van Bas (9)

Na verschillende jaren van onrust en soms wanhoop, gelukkig afgewisseld met prachtige momenten van ontroering plezier en bewondering voor onze snel lerende jongste zoon, ontdekten we na allerlei testen dat hij ADHD heeft.  Daarnaast is hij een heel intelligente snelle kerel, die niet veel geduld heeft.

Dat maakte voor ons als ouders dat we ons niet altijd raad wisten met zijn gedrag dat vaak onterecht en ongecontroleerd was. Geen blijf weten met emoties en niet in staat zijn om simpele instructies op te volgen omdat zijn emoties hem in de weg zaten, maakte dat wij als ouders daar ook heel fout en soms totaal ongecontroleerd op reageerden.  Dank zij het programma Circle Of Security kwam daar grote verandering in, het hielp ons als ouders om gepast te reageren en te begrijpen wat er in ons zoontje omging, en nog veel belangrijker, het hielp hem om zijn rust te vinden en emoties erkend en herkend te weten. 

We leerden door dit programma de grote emoties te kanaliseren en niet te laten uitmonden in hysterische crises, wat ons kind en ons gezin  uiteindelijk veel leed bespaart en ons een pak rustiger en dus gelukkiger maakt…

Dank je wel Anouk en Cirkel!

Eva, mama van
Viktor (10) en Ava (7)

De Cirkel van veiligheid en vertrouwen heeft mij enorme ondersteuning gebracht in de uitdagingen van het ouderschap. Zowel waardevolle inzichten als instant handvaten om in liefdevolle veilige verbinding te gaan met mezelf en mijn kinderen. Leren mijn emoties te reguleren en daardoor een veilige moeder te zijn om mijn kinderen hun emoties mee te co reguleren is voor mij het grootste geschenk uit de cirkel. Ik pluk elke dag vruchten van deze ervaring. Oneindige dankbaarheid voor dit op mijn pad. Dank je Anouk! I spread the word.

Jeroen, papa van . en .

Soms heb je als ouder even professionele steun nodig. Even bewust worden dat je je kind niet enkel moet leren fietsen, maar dat er ook veel emotionele hordes te nemen zijn. De CVV-sessies gaven me handvaten om op moeilijke momenten mijn kinderen beter te begrijpen, in connectie te blijven en een betere papa te zijn. Een aanrader voor elke ouder die even twijfelt aan zichzelf.”

bottom of page