top of page

Getuigenissen

Liefste iedereen bij VZW ontwikkeling centraal,

Wij zijn jullie oneindig dankbaar voor de kans die jullie ons gegeven hebben om als ouders dichter bij ons zoontje te komen.
Waar we vroeger vanachter een raam onbegrijpend en gefrustreerd toekeken naar zijn wereld, zijn we nu echt een deel van zijn wereld. Er is geen eindstation in dit verhaal en onze paden gaan nog regelmatig kruisen, maar we zijn al zo dankbaar voor waar we nu staan en dat wilden we even onder woorden brengen.

Immer geduldige Shahnaz, door jouw zachte kracht te aanschouwen in elke ergosessie met Tommi, heb ik als mama zoveel bijgeleerd. Je hebt me leren omdenken in situaties waarin ik vroeger zou blokkeren. De klik tussen jou en hem was er instant, want nog nooit vertrouwde hij iemand zo snel. Je bent de mysteries van Tommi zijn denken voor ons beginnen ontrafelen en hebt ons met een nieuwe bril naar hem leren kijken, waardoor hij weer een kind mag zijn, zoals het hoort en we zijn diepe ik en potentieel nooit meer zullen onderschatten. Duizendmaal dank.

Liefste Anneke, geen enkel probleem dat we tegenkomen is opgewassen tegen jouw pragmatische denken en jouw inzichten in de wisselwerking tussen ons en Tommi. Met veel zachtheid heb je ons steeds laten nadenken hoe we de dagdagelijkse trein voor Tommi wat kunnen laten vertragen. “Trager gaat sneller” is ons mantra dankzij jou en deze schijnbaar simpele les was de waardevolste take-away die je ons maar kon geven, ook voor onze eigen gemoedsrust. Je hebt ons gezin zoveel rust geschonken. Dank je wel.

Liefste Fien, jouw ontwapenende one-liners en je humoristische ondertoon waren elke sessie een hart onder de riem. Nog nooit voelden we ons zo begrepen en gezien wanneer het over onze beleving als ouders ging. Je hebt ons laten nadenken over ons eigen verleden, onze eigen triggers en waarom onze knoppen zo makkelijk werden ingedrukt en we panikeerden over Tommi zijn reacties. Je hebt ons geduld en zachtheid bijgebracht, niet alleen naar Tommi toe maar vooral ook mildheid voor onszelf. Dat is het mooiste cadeau dat we konden krijgen. Merci!

Ten slotte duizendmaal bedankt aan Katrien en Dr Nordin voor de financiële ondersteuning en de intensieve begeleiding. Wij weten nu dat, dankzij jullie hulp, wij de beste ouders voor Tommi kunnen zijn die hij verdient en we weten nu dat er professionals zijn op wie wij kunnen blijven rekenen wanneer dit nodig is.

B E D A N K T !

Liefs,

De ouders van Tommi (niet zijn echte naam)

bottom of page